Ekološko pridelan
Domovina kakija je osrednja Kitajska in Koreja, od koder so ga prenesli v Ameriko in nato preko Italije k nam. Ker je prišel z Daljnega vzhoda, ga nekateri poimenujejo vzhodno jabolko ali tudi zlato jabolko. Kaki uspeva na območjih, kjer rastejo breskve in vinska trta.
Dozoreva pozno, v oktobru in novembru.
Plod je rumeno-oranžne ali temnejše oranžne barve ter nas po strukturi in velikosti spominja na paradižnik. Pod lupino je sočno, mehko meso z zanimivim in precej sladkim okusom. Vsebuje veliko koristnih učinkovin: antioksidante, vitamin C, železo, obilje vitaminov B kompleksa, vitamin A in vlaknine.
Kaki tipo
Zori konec oktobra.
Plodove je potrebno umediti, saj vsebujejo veliko taninskih snovi. Medenje opravimo pri temperaturi 20 do 25 °C. Med kakije lahko zložimo tudi zrela jabolka ali banane, ki oddajajo veliko etilena, kar pospešuje medenje.